Davlumbaz Yangın Söndürme Sistemleri

Bina Yangınları genellikle mutfakta başlar. Mutfaklarda kullanılan davlumbazların uzun süre temizlenmeden kullanılması sonucunda, biriken yağların tutuşması ile başlayan davlumbaz yangınlarının söndürülmesi oldukça zordur. İstatistiklere göre her yıl dünyanın çeşitli yerlerinde çıkan mutfak yangınları milyonlarca Lira maddi zarara, aynı zamanda da pazar kaybına sebep olmaktadır. Davlumbaz söndürme sistemi, davlumbazlarda çıkacak yangınların söndürülmesinde, en kolay ve en etkili çözüm yoludur. Davlumbaz söndürme sistemlerinde kullanılan sıvı söndürücü özellikle kızgın yağ yangınları için geliştirilmiştir. Ortama boşaldığında oluşturduğu köpük tabakası ile yangının oksijen ile temasını keser ve içerdiği suyun soğutma etkisi ile yeniden alevlenmeyi önler. Ph derecesi düşük olduğundan mutfak ekipmanları üzerinde aşındırıcı etki yaratmaz ve temizlenmesi kolaydır.
 
 
Otomatik Mutfak Davlumbaz Söndürme Sistemi Neden Gereklidir?
 
• Endüstriyel mutfakların 7/24 yangından korunmasını sağlamaktadır.
• Yangın söndürme sistemleri, mutfağın ve tüm mülkün hasar görmesini önler. Dolayısıyla iş gücü, pazar kaybı ve maddi zararı en alt düzeye çeker.
• Yağ yangınını diğer yangın söndürme sistemleri ile söndürmek zordur.
• Çok kısa sürede yangınla mücadele eder ve yüzeyin soğumasına yardımcı olur.
 
 
Davlumbaz söndürme sisteminin çalışma prensibi;
 
Davlumbazın içinde bulunan ısıya duyarlı dedektörlerin yangını algılaması ile veya sistemde bulunan manuel boşaltma kolunun çekilmesi sonucunda tüpün içinde bulunan özel kimyasal sıvının, ekipmanın üstüne, filtrenin içerisine ve bacaya nozullar yardımı ile püskürtülmesini sağlayarak, tutuşan yağların söndürülmesi sağlanır.
 
 
Onaylı;
 
Firmamız tarafından satışı, montajı ve bakımı yapılan davlumbaz söndürme sistemleri mutfaklarda bulunan pişirme gruplarını, davlumbaz ve bacaları, yangın tehlikesine karşı korumak için geliştirilmiştir. Sistemlerimiz NFPA 17 A’ya (Wet Chemical Extinguishing Systems) ve UL300 standardına uygundur.
 
Kullanım Alanları;
 
• Restaurantlar
• Oteller
• Hastaneler
• Tatil köyleri
• Alışveriş merkezleri
• Fabrikalar
• Okullar
• Hava limanları
• Gemi mutfakları
• Catering(yemek üretim) şirketleri
 
 
BİNALARIN YANGINDAN KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİK
19.12.2007 – 2007 / 4390
Madde 57 – Alışveriş merkezleri ve yüksek binalar içinde bulunan mutfaklar ile bir anda 100′ den fazla kişiye hizmet veren mutfakların davlumbazlarına otomatik söndürme sistemi yapılmalı ve ocaklarda kullanılan gazın özelliklerine göre gaz algılama tesisatı kurulmalıdır.