Mutfak yangın söndürme sisteminin temel bakım prosedürü

Sistemin bakımı, üretici firma tarafından yetkilendirilmiş ve eğitim sertifikalı kişi ve kuruluşlar tarafından bakım prosedürüne uygun yapılmalıdır, aksi taktirde üretici firma sorumluluk almayacaktır.
 
 
6 Aylık Bakımın Kapsamı;
 
• Tehlike alanının, değiştirmediğini kontrol ediniz,
• Mekanik hasar için tüm sistemi kontrol ediniz,
• Nozulları kontrol edin, orifislerinin tıkanmamış olduğunu garanti etmek için bütün orifis deliklerini kontrol ediniz, nozullar, tamamen engellenmemiş olmalıdır ve iç blokajın hiçbir işaretini göstermemelidir.Herhangi bir fiziksel zarar veya tıkanma görülürse nozullar değiştirilmelidir.
• Her bir söndürücü silindirin vana bağlantısının mekanizmayla kesin.
• İtici kartuşu çıkarın.
• Sistemi manuel olarak test edin.
• Eriyebilen bağlantıları ve algılama hattını kontrol et. Mekanik zarar görenleri , yağla kaplananları gerekirse makaralı dirsekleri ve algılama hattını değiştir.
• Silindir basınç göstergesini kontrol ediniz, çalışma basınç aralığında olduğundan emin olunuz.
• İtici tüpün zarar görmediğinden ve uygun olduğu kontrollerinin yapıldığından emin olunuz ve itici tüpü yerine takınız. Mekanizma penceresinden kartuşun tarihinin göründüğünü kontrol ediniz.
 
 
Not: NFPA 17A’ye ve üretici firmanın isteği üzere eğitim almış sertifikalı kişi ve kurumlarca 6 aylık bakım yapılmalıdır.
 
 
Yıllık Bakımın Kapsamı;
 
• 6 aylık bakım kontrollerini yapınız,
• Boruların ve nozulların tıkalı olup olmadığını kontrol ediniz,
• Bütün eriyebilir bağlantıları (link) değiştiriniz,
• İtici kartuşu değiştiriniz,